Kräftcheesecake
Nu är det kräftskivetider och jag har ett par bra recept på kräftpajer som man kan ha som tillbehör på kräftskivan. Här kommer det första receptet som jag tänkte servera ikväll med en skål räkor till istället för kräftor. Man behöver inte alltid kosta på sig dyra kräftor. Lite bröd och sallad till så är det perfekt helgmat.
Kräftcheesecake
6-8 portioner, 3 timmar
250 g kräftstjärtar
1 kavring
2-3 msk smör
1 knippa dill
1 kruka/knippa gräslök
400 g philadelphiaost
1 dl gräddfil
1-2 msk riven pepparrot
1 citron
1/2 tsk paprikapulver
Skär bort kanterna på brödet och skär i bitar. Mixa i matberedare.
Tillsätt smör och mixa lite till.
Tryck ut blandningen i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Ställ i kylen i minst en timme.
Hacka hälften av kräftorna grovt. Spara några hela.
Hacka dill och gräslök (spara lite till dekor).
Rör ihop philadelphiaost, gräddfil, pepparrot och rivet citronskal. Smaksätt med dill och gräslök samt lite citronsaft. Häll ner de hackade kräftstjärtarna.
Bred ut röran på kavringbotten.
Dekorera med hela kräftstjärtar, dill och gräslök.
Ställ i kylen i minst två timmar.
Pudra över paprikapulver precis före servering.
Sicken härlig blogg! :) Och gud så bra med middagstips :D
Hej! Verkar kanongott! Trevlig blogg du har =)