Medelhavskyckling
Faktiskt ett recept som jag har fått av en demonstratris i en affär. Receptet innehåller fänkål vilket jag aldrig har smakat tidigare. Alla som jag har bjudit den här maten på har undrat vad det är. Lite annorlunda smak men med lite smak av ananas. Jag brukar inte heller tycka om saffran i maten men det här är faktiskt gott. Själv brukar jag tillsätta lite balsamvinäger och det är för att annars kan det bli en lite sur smak.
Medelhavskyckling 2-4 pers
2-3 kycklingfiléer
crème fraiche, saffran tomat
1/2 fänkål
1 dl matlagningsvin
1 dl vatten
Fajitakrydda från Santa Maria
En gnutta balsamvinäger(kan uteslutas)
Oregano och ev. salt och peppar
Svarta urkärnade oliver
Skär kycklingen i bitar och krydda med fajita.
Bryn kycklingen.
Skär fänkålen i bitar och bryn den.
Häll crème fraichen, vin, vatten och kryddor i en kastull.
Tillsätt kyckling, fänkål och oliver.
Låt koka ca20 min.
Gott att äta till är Tagliatelle eller ris.
Medelhavskyckling 2-4 pers
2-3 kycklingfiléer
crème fraiche, saffran tomat
1/2 fänkål
1 dl matlagningsvin
1 dl vatten
Fajitakrydda från Santa Maria
En gnutta balsamvinäger(kan uteslutas)
Oregano och ev. salt och peppar
Svarta urkärnade oliver
Skär kycklingen i bitar och krydda med fajita.
Bryn kycklingen.
Skär fänkålen i bitar och bryn den.
Häll crème fraichen, vin, vatten och kryddor i en kastull.
Tillsätt kyckling, fänkål och oliver.
Låt koka ca20 min.
Gott att äta till är Tagliatelle eller ris.
Kommentarer
Trackback