Gästrecept: pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Jag har fått ett recept av Annsan som bloggar på http://annlouises.webblogg.se/ Tror att dom här muffisarna blir jättesmarriga som tilltugg till glöggen. Det ska bli spännande att prova något nytt.
Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
20 st
Ingredienser.
100 g smör eller margarin
2,5 dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1,5 dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
Ädelosttopping.
140 g ädelost, t ex Kvibille
1 dl créme fraiche eller gräddfil.
Garnering.
ca 1 dl valnötter eller andra nötter,
hela eller grovhackade ev. lingon
Tillagning.
Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera. Servera som tilltugg till glögg.
Tack för länkarna! Är redan medlem där.
Morotskakan blir verkligen supergod med just kanel, fick receptet för några år sedan av en kollega och har delat med mig till många av det. Alltid lika uppskattat och en av mina favoriter.