Crêpes



När jag gör köttfärssås så har jag förmågan att alltid göra för mycket. Ibland blir resterna kvar i kylskåpet och måste kastas. Det är ju faktiskt lite onödigt.
Om man planerar lite så kan man  använda resterna ett par dagar senare men äta något helt annat.
Jag brukar göra crêpes fyllda med köttfärssåsen men jag blandar i majs och urkärnade svarta oliver. Man kan blanda i andra grönsaker eller fetaost. Det går att variera på många olika sätt.

Crêpes
Sätt ugnen på 175 grader.
Stek vanliga pannkakor ca 2 per person.
Värm köttfärssåsen och blanda i majs och svarta urkärnade oliver.
Smörj en ugnsfast form.
Lägg en pannkaka i formen och fyll den med köttfärssåsen.
Rulla ihop pannkakan och lägg skarven underst.
Toppa ev. med lite riven ost.
Gratinera en stund i ugnen.

Servera tillsammans med en sallad.

Kommentarer
Postat av: Anna Sjöberg

Oj, vilken bra matblogg som jag inte hade sett förut! Hit återkommer jag! :)

2009-07-04 @ 05:01:58
URL: http://dewdropia.blogg.se/
Postat av: Jessica

Crepes är så himla gott, men det är sällan det görs här hemma eftersom jag tycker det är tråkigt att steka pannkakor, men ibland får man offra sig.



Cheesecaken lät riktigt god =)



Ha en bra helg!

2009-07-04 @ 10:46:42
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Emelie

Vilken fin matblogg du har. Perfekt med bra recepttips. Vill du ha mer tips får du gärna kika in hos mig :)

2009-07-04 @ 14:02:15
URL: http://emmlans.blogg.se/
Postat av: Härligheter enligt Erika

Kall cheesecake är en hit varma sommardagar!=) Tack för tipset.

Kramar Erika

2009-07-04 @ 18:20:15
URL: http://metrobloggen.se/harligheter
Postat av: Emilies Skafferi

Crepes är alltid gott! Bra att kunna ha använding av resterna också.

2009-07-07 @ 10:16:22
URL: http://emiliesskafferi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback